Renato Usatîi este gata să pună la dispoziție un avion privat pentru a duce buletine de vot în afara țării, unde acestea s-au terminat

Renato Usatîi a declarat că are nevoie doar de o oră pentru a organiza o cursă charter care să ducă buletine de vot la secţiile de votare din străinătate unde acestea s-au terminat.  “Cei care mă privesc din Frankfurt, din Munchen, Irlanda, Franța, din alte state și localități unde este o problemă cu buletinele de vot, eu pot ca cetățean să organizez, în maximum o oră, o rută privată ca să aducem buletine de vot în plus pentru orice secție de vot din Germania, Franța, Marea Britanie sau alt stat unde este nevoie de aceste buletine de vot. Este MAEIE, este CEC-ul. Dacă ei îmi dau un angajat cu câte 3.000-5.000 de buletine de vot pentru fiecare secție de vot din afara țării, eu mă angajez să organizez avionul privat din contul meu pentru ca aceste buletine de vot să ajungă în fiecare localitate unde este nevoie de ele”, a spus Renato Usatîi într-un briefing de presă. El a criticat autoritățile pentru organizarea proastă a procesului electoral și a menționat că va face tot posibilul ca pe lângă dizolvarea Parlamentului “să puteți vota prin poștă, online, așa cum deja există în unele state civilizate”. “Da, nu am participat la organizarea alegerilor peste hotare, nu am acest drept ca primar al municipiului Bălți să mă implic în acest proces, dar vă asigur că voi face tot posibilul ca să nu mai trecem, împreună cu Dvs, niciodată prin această rușine.” “Ceea ce a demonstrat diaspora astăzi este un eveniment istoric pentru Republica Moldova. Da, este o dovadă de patriotism, dar această dovadă a patriotismului trebuie să fie bine întâmpinată de autoritățile statului. Eu înțeleg că cineva este deranjat și speriat că va fi boțit, dar deja cred că nu va mai fi boțit, dar kuliokul astăzi va fi rupt, dar asta nu înseamnă că oamenii trebuie să stea în bătaie de joc că nu sunt buletine de vot”, a mai spus Usatîi. Comisia Electorală Centrală a anunțat însă că potrivit normelor legale, dar și ținând cont de aspectele logistice, buletine de vot suplimentare NU pot fi tipărite și distribuite. Nu este posibil nici de realizat transferul buletinelor de la o secție la alta, întrucât buletinele de vot sunt numerotate în conformitate cu numărul secției de votare. În urmă cu două săptămâni, comisiei i s-a cerut dublarea buletinelor de vot pentru diaspora, lucru “inadmisibil”, a spus CEC atunci. În context, CEC a îndemnat astăzi alegătorii să meargă să-și exercite dreptul de vot la cea mai apropiată secție de votare, unde este disponibil un număr mai mare de buletine de vot. Pentru facilitarea acestui proces puteți utiliza și aplicația https://diaspora.voteaza.md/.

În turul doi al alegerilor prezidențiale, Comisia Electorală Centrală (CEC) a stabilit un tiraj mai mare de buletine de vot pentru secțiile de vot din străinătate. Dacă în primul tur au fost printate 556.000 de buletine pentru diasporă, în cel de-al doilea, numărul acestora a fost de 671.500, ceea ce înseamnă cu 115.500 de buletine mai mult. Acestea s-au dovedit însă insuficiente, urmare a unei mobilizări fără precedent din partea diasporei moldoveneşti.

https://www.youtube.com/watch?v=8iB7KMb5gDI&feature=emb_logo

18.10.2020| Mulțumesc raionului Fălești pentru ospitalitate și susținere! 

Renato Usatîi, numărul 1 la alegerile prezidențiale 

Usatîi spune că i-a dat lui Dodon circa 200 de mii de dolari pentru întreținerea partidului. Când s-a întâmplat? Cine a primit banii? 

Fii alături de Renato Usatîi