A venit timpul să ne unim în numele Moldovei

Patria noastră, Republica Moldova, timp de 30 de ani așteaptă de la noi, cei care ne-am născut aici și vrem un viitor mai bun pentru copiii și nepoții noștri acasă, să nu ne mai certăm pentru a afla care este mai bun sau mai rău, cine are dreptate sau este vinovat. Țara noastră așteaptă să ne unim pentru o cauză comună – în numele Moldovei. Acest lucru trebuia înfăptuit demult. Acum însă fiecare dintre noi este obligat să facă asta.

Acum șase ani, când m-am lansat în politica moldovenească, am recunoscut sincer că nu am un program electoral, pe care oricum nimeni nu-l citește. Dar am avut, am și voi avea un VIS! Mai exact, vreau ca fiecare cetățean al Moldovei să se mândrească cu țara sa și că este parte a unui proiect politic de succes – Republica Moldova. Îmi doresc ca toată lumea să cunoască şi să vorbească despre Moldova, despre cetățenii săi, despre succesele lor și nu doar despre problemele cu care se confruntă.

Timp de șapte ani, am avut mii de întâlniri cu sute de mii de oameni, în toate colțurile Moldovei. M-am convins, la fel ca voi toți, că situația din țara noastră este una catastrofală. Cu actuala guvernare, însă, Republica Moldova nu are viitor.

Nu este ușor să combatem corupția și să scăpăm de sărăcie, să readucem țara pe calea dezvoltării progresive în interesul majorității populației nevoiașe și neputincioase, dar trebuie să o scoatem la capăt.

Pentru a ieși din criza politică, social-economică, spirituală și morală este nevoie de o schimbare completă a puterii, care s-a compromis total și a pierdut încrederea tuturor. Această guvernare trebuie să plece. Momentul oportun pentru a începe acest proces este scrutinul prezidențial din 1 noiembrie, care trebuie continuat la alegerile parlamentare anticipate.

Republica Moldova are nevoie de o guvernare care va face să dispară minciuna politică, hoția, neîncrederea, acuzațiile reciproce și care să înceapă, cu adevărat, să promoveze o politică de stat pentru dezvoltare durabilă, în interesul poporului și al țării.

Cetățenii Republicii Moldova merită să fie conduși de oameni competenți, care să le asigure prosperitate și echitate, dreptate și ordine, care vor avea grijă de familii. Copiii să aibă parte de educație bună, tinerii – locuri de muncă bine plătite, iar vârstnicii – o pensie decentă și respect. Avem nevoie de o guvernare pentru care sănătatea oamenilor să devină o prioritate. Totodată, domeniile culturii și științei să fie dezvoltate.

Republica Moldova are nevoie de un președinte care să nu se implice în jocuri politice dubioase, care va restabili statul de drept, ordinea constituțională și va avea grijă de păstrarea și întărirea statalității moldovenești.

Republica Moldova are nevoie de un președinte care va uni oamenii, nu îi va diviza, indiferent de naționalitatea și limba pe care o vorbesc, opiniile și preferințele politice, religia sau locul de trai.

Republica Moldova are nevoie de un președinte care nu va perturba, ci va asigura activitatea normală și bine coordonată cu Parlamentul, Guvernul și autoritățile locale. Un președinte care va contribui la stabilirea unui consens între forțele politice în ceea ce privește acțiunile comune, care trebuie să fie constructive și îndreptate spre binele țării și cetățenilor.

Republica Moldova are nevoie de un președinte care nu seamănă vrajbă între oameni, nu-și atribuie meritele pentru tot și nu încearcă să subjuge pe cineva, ci împacă o societate divizată și se află în slujba cetățeanului.

Republica Moldova are nevoie de un președinte care să reprezinte interesele tuturor cetățenilor, nu cele ale unui partid politic sau ale unui grup oligarhic.

Republica Moldova are nevoie de un șef de stat care va fi președinte pentru toți și pentru fiecare în parte.

Fii alături de Renato Usatîi